zeleninová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g hladkej múky, 150g masla, 2 žĺtky + 3 vajcia, soľ, 2 póry, 4 cibule, 100g šunky, 200g kyslej smotany, čierne korenie, 60g nastrúhaný syr, strukoviny na rýchle zapečenie, olej, 3 PL vody

POSTUP PŘÍPRAVY

...

z múky, masla, 2 žĺtkov, štipky soli a 3 PL vody vypracujeme cesto
vymastíme si tortovú formu
cesto si rozvaľkáme
vyvaľkaným cestom vystelieme tortovú formu, tak aby kraje boli vysoke 2-3cm a dáme na 1/2 hod. do chladu
nakrájame si pór a cibuľu, polejeme olejom a necháme na pár minut podusiť
pridáme najemno nakrájanú salámu a ešte chvíľu necháme podusiť. V miske si vymiešame smotanu, 3 vajcia, čierne korenie a soľ
cesto v tortovej forme zakryjeme papierom na pečenie, a na papier nasypeme strukoviny na rýchle zapečenie a dáme na 10 min. zapiecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov.
keď je cesto zapečené, z formy vyberieme papier so strukovinami a posypeme poduseným pórom s cibuľkou
rozmesanu smotanu s vajciami rozlejeme po povrchu torty
vrch torty posypeme nastúrhaným syrom
pečieme pri 200 stupňoch cca 20 min.