Medovo orechové kolieska.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto-300g medu,180g masla,260g hladkej múky,250g hrubej múky,2 žltky,1 vanilínový cukor,1 PL rumu,1lyžička prášku do pečiva,50g mletých orechov. K tomu-mleté orechy,kryštálový cukor,ríbezľový džem,vajce na potretie. Recept mám z časopisu Medovníky a medové koláčiky.Piekla som včera,kolieska su tvrdšie ale po zlepení džemom iste zmäknú.Už som aj na skúšku zlepila ,že ich nechám postáť ale žiaľ skúšobné vzorky som zjedla..:-)Sú výborné ,mne velmi vyhovuje kombinácia med a orechy.

POSTUP PŘÍPRAVY

Med a maslo mierne ohrejeme nad parou.Odstavíme a pridáme žltky,vanilínový cukor a rum.Všetko spolu premiešame a pridáme na dosku k preosiatej múke s práškom do pečiva a orechami.Vypracujeme cesto,ktoré odložíme aspoň na dve hodinky do chladničky.(Cesto je fakt velmi vláčne a jemné,tak že tie dve hodinky iste potrebuje,potom sa s ním pracuje dobre).Odležané cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme ozdobné kolieska tak,že každé druhé bude s otvorom v strede.Kolieska poukladáme na plech,potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme zmesou orechov a kryšt.cukru.Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 min.Po vychladnutí kolieska spájame s džemom.

Vykrojené spodné kolieska.
Vrchné kolieska.Tie som si najprv vedľa potrela vajíčkom a potom preklopila do misky v ktorej boli orechy a kryšt.cukor aby sa to pekne nalepilo.Celkom to šlo,ked že cesto bolo z chladničky tuhšie. A potom hotové poskladala na plech.
Tie s otvorom myslím stačí aj 8-9 min...ja som to trošku neustriehla..:-)
Z jednej dávky.