♠♠♠ Kreolky ♠♠♠



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

♠♠♠ prvé cestíčko: 300 g hladkej múky, 200 g tuku /Hera, maslo/ , 100g práškového cukru ♠♠♠ ♠♠♠ druhé cestíčko: 180g tuku /Hera, maslo/, 300g hrubej múky, 100 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 vajce, 130 g kokosovej múčky, 1 PL kakaa ♠♠♠ ♠♠♠ ríbezľový džem, čokoláda ♠♠♠

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na prvé cesto spracujeme, vaľkáme na pomúčenej doske na tenko, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie....




Suroviny na druhé cesto dobre spracujeme /trošku dlhšie to trvá a nakoniec je cestíčko trochu sypké, ale tak to má byť/. Z tohoto cestíčka pomocou mäsového mlynčeka a nástavca na strojčekové pečivko vytvoríme koliesko, ktoré položíme na prvé pripravené cesto. Pokiaľ takýto nástavec nemáme, môžeme koliesko vytvoriť rukami. Do stredu kolieska lyžičkou dáme trochu lekváru. Pečieme na 180 °C asi 15 minút. Po vychladnutí pofŕkame čokoládou.