Gaštanové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na piškótu: 4 vajcia, 6 pol.lyžíc kr.cukru, 6 pol.lyžíc polohr.múky, 1 dl oleja, 1 pol.lyžica kakaa, 1 bal. prášku do pečivaNa plnku: 1/2 masla, 3 pol.lyžice práš.cukru, 1 kocka gaštanového pyré, 1 bal. Zlatého klasu, 3 dl mliekaNa karamelovú šľahačku: 4 pol.lyžice kryš.cukru, 3 dl mlieka, 2 práškové šľahčky + 1 stužovač

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškóta: Celé vajcia vyšľaháme, pridáme olej, múku, kakao a prášok do pečiva. Premiešame, dáme piecť, necháme vychladnúť - natrieme plnkou.
Plnka: Z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. maslo, práškový cukor a gaštanové pyré dobre vymiešame a primiešame do vychladnutej kaše. Na plnku dáme karamelovú šľahačku.
Karamelová šľahačka: cukor upálime na karamel, no prv než sa rozpustí, zalejeme ho mliekom. Po vychladnutí ho zmiešame so šľahačkami a stužovačom a vyšľaháme. Navrch môžeme nastrúhať čokoládu, zákusok chutí famózne.