Svieži pudingový rez



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Originál recept aj s postupom nájdete na mimibazar.cz pod názvom SVĚŽÍ PUDINKOVÝ ŘEZ S POSTUPEM. Inšpirovala ma Radka B.(mnamnulka) ID 1482 začo jej veľmi pekne ďakujem. Troška som si ho upravila, korpus som nerobila z troch vajec ako sa uvádza v recepte ale zo štyroch a po upečení pred nanášaním krému som si korpus natrela jahodovým lekvárom. SUROVINY: 4 vajcia 200g cukru, 4 PL teplej vody, 4 PL oleja, 200g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, jahodovú marmeládu na potretie korpusu Pudingový krém: 900 ml mlieka, 3 pudingové prášky jahodové alebo malinové, 6-8 PL cukru kryštál prípadne podľa vlastnej chuti, 150g masla, 1 tvaroh. Ďalej potrebujeme 1,5 balíčku BEBE keksov kakaových, 2 šľahačkové smotany, stužovač do šľahačky,

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bielok si ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Potom pridáme vodu, olej, múku a prášok do pečiva. Všetko zmiešame a nakoniec pridáme sneh z bielok. Plech si vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Dáme piecť pri 200°C.
KRÉM: Uvaríme klasický puding, necháme vychladnúť, maslo vyšľaháme spolu z tvarohom a pridáme vychladnutý puding.
Vychladnutý korpus natrieme jahodovou marmeládou natrieme polovicu krému a po celej ploche poukladáme BeBe keksy. Opäť natrieme zvyšok krému. Na krém ušľahanú šľahačku a dáme stuhnúť do chladu najlepšie do chladničky. Koláč je vynikajúci, svieži a v našej rodine sa stal veľmi obľúbeným. Je fakt výýýýýýborný.