medovníky z celozrnnej ražnej múky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

860g celozrnnej ražnej múky, 180g trstinového cukru, 1 vanilkový cukor, 250g masla, 4 celé vajcia, 6 polievkových lyžíc medu, 1 balíček korenia do perníka, 1 lyžicu jedlej sódy, 1 lyžicu nastrúhanej citrónovej kôry (ja davam 5 kvapiek citrónovej silice)

POSTUP PŘÍPRAVY

Muku, cukor, korenie, sodu a citr. koru zmiesame a pridame ostatne ingrediencie, dobre vypracujeme a nechame aspon na 24 hodin odlezat.
piekla som ta 7-10 minut (tie tmavsie mi viac chutia) 1-2 minuty naplno a potom na slabsie - mam plynovu ruru.

Original recept obsahoval viac cukru, no nemam rada presladene - a hlavne bola chyba v niektorej pojivej sucasti, konkretne bolo uvedenych ubohych 60g tuku. teda ja som dospela postupnym pridavanim az k 250g masla.

nabuduce vyskusam dat menej tuku, menej cukru a pridam med, co to spravi,
ak sa osvedci, upravim recept :)