Cícerova polievka na povzbudenie imunity



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 pl olivovy olej, 1 mala cibula, 1 stredna mrkva, 1 stopka zo stopkoveho zeleru,2 konzervy ciceru, 1 pecena hlavka cesnaku, 2 pl cerstvo nakrajaneho rozmarinu, 2 ks kuracieho bujonu, morska sol, biely alebo cierny peper, stava z jedneho citronu (polovica pre mna stacila) , pol pohara nakrajanej petrzlenovej vnate PECENY CESNAK: cesnak rozoberieme na struciky a odkrojime z nich vrchnu cast. Nemusime ocistit. Umiestnime struciky na alobal, a pokvapkame olivovym olejom. Zabalime, a dame do rury na 20 minut 200c. Po upeceni ho vytlacime a pridame sol,1 kl na jemno nakrajanej petrzlenovej vnate s peprom. Vydlickou rotlacime.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibulu, mrkvu a zeler nakrajame a poprazime kratko na olivovovm oleji. Asi tak po 10tich minutach pridame cicer, vyvar z bujonov a predpeceny cesnak. Povarime na pomalom ohni cca 20 min. Po uvareni polievku rozmixujeme, a este povarime, dochutime. Na koniec do nej pridame citronovu stavu aj s petrzlenovou vnatou. Premiesame a hotovo...Dobru chut.
Polievku nechcem chvalit, ale mam ich vsteky odskusane z mimibazaru, a ta je vazne mnam.

P.S.: Ospravedlnujem sa za vsetky moje pravopisne chyby, ale zijem mimo Slovenska uz vyse 10 rokov a som nutena rozpravat dalsich 5 jazykov. Viem ze by ma moja slovencinarka asi metlou nahanala :))