Bábovka - macko



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 4 vajcia, 200 g práškového cukru, 100 ml teplej vody, 100 ml olej, 200 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 1 lyžička kakaa ********** Na ozdobenie: 100 g čokolády na varenie, 50 g cera, cukríky na zdobenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Forma macko, forma srnčí chrbát.

Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridávame vodu, neskôr primiešame olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. V druhej miske si vytrepeme sneh z bielkov, do ktorých sme pridali štipku soli.
Vyšľahaný sneh opatrne vareškou vmiešame do žĺtkovej hmoty. Z pripraveného cesta si odoberieme asi ¼ a zamiešame do nej lyžičku kakaa.
Biele cesto opatrne vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy, po lyžiciach postupne ponalievame kakaové cesto a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 45 minút.
Upečenú bábovku necháme vo forme trochu vychladnúť a potom vyklopíme. Na doske necháme vychladnúť úplne.
Na záver dozdobíme čokoládou, prípadne cukríkmi (aby sa z bábovky potešili aj deti, nie len manžel).