Moja druhá



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Táto je pre Jarka k meninkám, potiahnutá je zasa hmotou z penových cukríkov a ozdoby som robila z marcipánu zo Salka.Prisady na cesto:250g hladkej muky, 4 vajcia, 240g prask.cukru, 150ml oleja, 100 ml vriacej vody, 1 prasok do peciva.Na plnku: 300g cokolady na varenie, 5dcl slahackovej smotany, 125g praskoveho cukru, 125g masla.

POSTUP PŘÍPRAVY

Rozdelila som bielka od zltkov a k zltkom som pridala praskovy cukor a vyslahala. Postupne som pridala olej, vriacu vodu a muku zmiesanu s praskom do peciva. Nakoniec som primiesala sneh z bielkov. 1/3 cesta som vratila spat do misky od bielkov a pridala 2 lyzice kakaa. Tortovu formu som vymazala a vysypala mukou a zacala som davat cesto od stredu formy. Najskor som dala 1 lyzicu tmaveho cesta a na to zas do stredu 2 lyzice bledeho cesta a dalej 1 lyzicu tmaveho a 2 lyzice bledeho cesta a tak dalej, kym sa cesto neminie. Len to nemiesat! Cesto sa krasne roztiahne a vznikne z toho taka pekna struktura.
Peciem pri 150° hodinu a viac, zalezi to od velkosti vajicok.
Krem som pripravila den vopred. Vsetko som spolu dala uvarit a na druhy den som zmes vyslahala spolu s 2 stuzovacmi slahacky.