Duo rožky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 4dcl vody, 15dkg Hera, 20dkg hladkej múky, 5 vajec, soľ, ... plnka: 400g masla, 8PL práškového cukru, 4 vajcia, vanilkový cukor, kakao, ... plnka: 400ml smotana na šľahanie, 2xstužovač, ... jahody

POSTUP PŘÍPRAVY

...

potrebné prísady: 4dcl vody, 15dkg Hera, 20dkg hladkej múky, 5 vajec, soľ
vodu a Heru necháme zovrieť
po zovreťí pridáme múku a za stáleho miešania necháme variť cca 5 min
uvarenú zmes necháme vychladnúť
do vychladnutej zmesi pridáme 1 vajce a dobre vymiešame, postupne pridávame po jednom vajcia a vymiešavame.
ak je cesto velmi husté môže sa pridať ešte jedno vajce
pripraveného cesta vytláčame na papier na pečenie rožky
pečieme v stredne teplej rúre a cca 10 - 15 min sa rúra nesmie otvárať aby cesto nespľaslo, celkovo sa peču sa cca 20-30 min
upečené rožky rozkrajujeme teplé
potrebné prísady na čokoládovú plnku: 400g masla, 8PL práškového cukru, 4 vajcia, vanilkový cukor, kakao
z bielok a vanilkového cukru vyšľaháme vo vodnom kúpeli penu
do vyšľahaných bielok pridáme žĺtka a spolu vyšľaháme vo vodnom kúpeli
vyšľahané bielka so žĺtkami necháme vychladnúť
maslo s cukrom si vymiešame
do vychladnutej zmesi pridáme kakao a premiešame
kakaovú zmes pridáme do maslovej zmesi a vyšľaháme
čokoládovú plnku dáme do ľadničky stuhnúť
pripravíme si jahody, väčšie jahody sa môžu rozkrojiť namenšie kúsky
potrebné prísady na šľahačkovú plnku: smotana na šľahanie, stužovač
Smotanu so stužovačom vyšľaháme
rozkrojené rožky môžeme plniť, na jednu stranu vytláčame čokoládovú plnku a na druhú šľahačkovú plnku, na čokoládovú poukladáme jahody
a potom obe časti spojime