Herkules palacinky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
palacinky: múka, vajcia, mlieko, soľ ........ plnka: 500g mleté mäso, paradajkový pretlak, kyslá smotana, cibuľka, paprika, mleté korenie, soľ, feferónový krem .... obal: strúhanka, vajcia, múka, olej na vypraženie ... príloha: hranolky, zelenina, tatárska omáčka, - podľa chuti
POSTUP PŘÍPRAVY
...
 |
potrebné prísady na plnku: 500g mleté mäso, paradajkový pretlak, kyslá smotana, paprika, mleté korenie, soľ, feferónový krem |
 |
nakrájanú cibuľku si vypražíme na panvici |
 |
pridáme mleté mäso, osolíme ho a popražíme |
 |
ochutíme paprikou, korením a pridáme paradajkový pretlak, ochutiť sa môže aj feferónovým krémom (nemusí byť) a podusíme |
 |
pridáme smotanu a chvíľu ešte podusíme |
 |
mäsovú plnku necháme vychladnúť |
 |
potrebné prísady na palacinky: múka, vajcia, mlieko, soľ |
 |
z uvedených surovín si pripravíme cesto na palacinky |
 |
upečieme si palacinky |
 |
palacinky naplníme masovou plnkou |
 |
palacinky poskladáme a zaistíme špáradlom aby nám mäso nevypadalo. |
 |
naplnené palacinky obalíme a vypražíme na oleji. |
 |
ako príloha môžu byť hranolky (opekane zemiaky, zemiaková kaša, tatarska omáčka, ... podľa chuti) |