Herkules palacinky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
palacinky: múka, vajcia, mlieko, soľ ........ plnka: 500g mleté mäso, paradajkový pretlak, kyslá smotana, cibuľka, paprika, mleté korenie, soľ, feferónový krem .... obal: strúhanka, vajcia, múka, olej na vypraženie ... príloha: hranolky, zelenina, tatárska omáčka, - podľa chuti
POSTUP PŘÍPRAVY
...
|
potrebné prísady na plnku: 500g mleté mäso, paradajkový pretlak, kyslá smotana, paprika, mleté korenie, soľ, feferónový krem |
|
nakrájanú cibuľku si vypražíme na panvici |
|
pridáme mleté mäso, osolíme ho a popražíme |
|
ochutíme paprikou, korením a pridáme paradajkový pretlak, ochutiť sa môže aj feferónovým krémom (nemusí byť) a podusíme |
|
pridáme smotanu a chvíľu ešte podusíme |
|
mäsovú plnku necháme vychladnúť |
|
potrebné prísady na palacinky: múka, vajcia, mlieko, soľ |
|
z uvedených surovín si pripravíme cesto na palacinky |
|
upečieme si palacinky |
|
palacinky naplníme masovou plnkou |
|
palacinky poskladáme a zaistíme špáradlom aby nám mäso nevypadalo. |
|
naplnené palacinky obalíme a vypražíme na oleji. |
|
ako príloha môžu byť hranolky (opekane zemiaky, zemiaková kaša, tatarska omáčka, ... podľa chuti) |