
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 2 vajcia + 4 bielky, 5 lyžíc práškového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, 5 lyžíc hladkej múky, 3 lyžice kakaa, 3-4 lyžice pomletých orechov, 3 lyžice oleja, 1 kypriaci prášok do pečiva, mlieko (cca 200-300 ml) Plnka: 300 g pomletých orechov, 180 g práškového cukru, 250 g masla, 150-200 ml uvarenej kávy, 4 žĺtky, 2 lyžice kakaa Poleva: 100 g čokoláda na varenie, 60 g masla K tomu: džem podľa chuti (odporúčam jahodový)
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme olej, kakao, múku s kypriacim práškom a mlieko. Potom pridáme pomleté orechy a nakoniec vmiešame dotuha vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre.
Plnka: Nad parou vyšľaháme žítky so 120 g práškového cukru. Pridáme preosiate kakao, premiešame, odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť.
Pomleté orechy so zvyšným práškovým cukrom zalejeme horúcou kávou, zamiešame a necháme vychladnúť. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme maslo izbovej teploty, prešľaháme, vmiešame vychladnutú orechovú zmes a premiešame.
Vychladnuté cesto môžme pokvapkať tuzemským umom, natenko potrieme džemom a natrieme plnkou. Polejeme čokoládovou polevou, po stuhnutí pokrájame na kocky a posypeme mletými orechmi, prípadne čokoládovou dekoráciou.