Tvarohový koláč s kandizovanými citrónmi ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO : 200 g hl. múky * soľ * 60 g práš. cukru * 1 vajce * 150 g masla *..........NÁPLŇ: 100 g práš. cukru * vanilkový cukor * 60 g masla * 2 vajcia * 1 citrón * 400 g mäkkého tvarohu * 200 ml smotany na šľahanie * 20 g vanilkového pudingového prášku * .......KANDIZOVANÉ CITRÓNY : 2 citróny * 100 ml vody * 60 g kryš. cukru *

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento koláčik ma zaujal v časopise. Hlavne tá ozdoba - kandizované citróny.

1. Múku s práškovým cukrom preosejeme na pracovnú dosku . Pridáme vajce, maslo a štipku soli. Všetko vypracujeme na hladké cesto., ktoré necháme v chladničke hodinu odležať.
2. Medzitým prevaríme100 ml vody s cukrom a pridáme citróny nakrájané na tenké kolieska.Na veľmi miernom ohni varíme asi 30 minút , potom ich necháme v náleve vychladnúť.
3. Vyberieme na kovovú mriežku a necháme asi 2 hodiny vyschnúť.
4. Cesto natlačíme do guľatej formy aj na okraje. Dno poprepichujeme vidličkou. Predpečieme pri 200 * C asi 15 - 20 minút.
5. Maslo rozpustíme, dáme do misy, pridáme cukor, žľtky a rozšľaháme. Pridáme tvaroh, smotanu, nastrúhanú kôru a vymačkanú šťavu z 1/2 citróna. Vmiešame pudingový prášok a sneh vyšľahaný z bielkov. Hotovú náplň nalejeme na predpečený korpus a dáme piecť pri 160 * C na 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme.
6, Nakoniec ozdobíme koláč kolieskami citróna.