Roštenka na červenom víne s cícerovým pyré ♥ ♥ ♥

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300 g roštenky * hladká múka na obalenie * olej * červené víno * jalovec * med * tymián * vývar * veľká cibuľa * ............PYRÉ : konzerva cíceru * 3 zemiaky * kúsok masla * soľ *
POSTUP PŘÍPRAVY
Po dlhej dobe som pripravovala hovädzie mäso. Inšpirácia z TV Paprika. Jedným slovom mňam. :-)
 |
1. Mäso jemne naklepeme, posolíme a obalíme v hladkej múke. Na oleji prudko opečieme. |
 |
2. Prilejeme vývar a červené víno. Dusíme asi hodinu. |
 |
3. Keď je mäsko mäkké, tak ho vyberieme . Pridáme jalovec, tymián, KL medu a asi 15 minút redukujeme šťavu. Precedíme a vložíme mäso. Prehrejeme a máme hotovo. |
 |
4. PYRÉ : Dáme si variť zemiaky a cícer. Ochutíme soľou. Keď sú zemiaky uvarené, scedíme ich a tyčovým mixérom vyšľaháme pyré. Na zjemnenie pridáme kúsok masla. |
 |
5. Cibuľu nakrájame na polmesiačiky a opečieme na oleji. |
 |
6. Podávame. Do stredu taniera naložíme pyré. Pridáme mäso a šťavu. Nakoniec cibuľu a ríbezle. |