Fazuľa v zeleninovej omáčke s naturálnou ryžou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 šálka uvarenej fazule (prípade 1 menšia konzerva sterilizovanej fazule), 4 mrkvy, 3 petržleny, kúsok kalerábu, kúsok zeleru, bobkový list, 2 polievkové lyžice vločiek (akékoľvek, najvhodnejšie pšenové alebo jemné ovsené), 2 polievkové lyžice kysle smotany alebo jogurtu, naturálna ryža (prípadne v kombinácii s ovsom, tak ako je to na fotografii)

POSTUP PŘÍPRAVY

Naturálnu ryžu (ja som zmiešala s ovsom) umyjeme a uvaríme vo vode v pomere približne 1:2,5. Môžete začať s pomerom 1:2 a podľa potreby vodu prilievať. Ja ju varím úplne domäkka.
Na oleji si orestujeme na kocky nakrájanú zeleniu s 1 bobkovým listom, zasypeme vločkami, podlejeme mierne vodou a udusíme domäkka. Častejšie miešame, vločky majú tendenciu prilepiť a pripáliť sa. Keď je zelenina mäkká, vyberieme bobkový list a zeleninu popučíme, prípadne rozmixujeme. Odstavíme a zmiešame s jogurtom alebo kyslou smotanou. Omáčka by mala chutiť približne ako omáčku ku sviečkovej. Pridáme fazuľu a ryžu, premiešame.
Syna veľmi baví z tanierika prštekmi vyťahovať fazuľku.... Spapal plnú misku.
Recept je vhodný pre deti, ktoré nemajú problém s nafukovaním.