Pestré štvorce



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

lístkove cesto * 1 malá cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1PL oleja, 400g ošúpaných paradajok z konzervy, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1lyžica miešaných posekaných bylinkových vňatí /môžeme nahradiť aj sušenými/ * Na obloženie - všetko čo máte radi na pizzi - saláma, šunka, olivy, huby, kukurica, atd. ..., 200g strúhaného ementálu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Další recept pre pizza fanúšikov, ktorí nemajú chuť a čas robiť cesto ;)...

Príprava omáčky: Cibuľu a cesnak očistíme a nadrobno nakrájame. Opražíme ich na oleji do sklovita. Pridáme nakrájane paradajky, soľ, korenie a dusíme prikrité cca 15 min. Nakoniec pridáme bylinky. (Touto omáčkou možete natierat aj "original" cesto na pizzu, je to určite lepšie ako obycajný kečup ;) !!!)

Cesto si rozvaľkáme a rozrežeme na 10 štvorcov /prípadne obdlžníkov/. Plech opláchneme studenou vodou a naukladáme naň štvorce. Tie natrieme omáčkou a podľa chuti a obsahu chladničky obložíme ;). Vrch posypeme strúhaným syrom. Nechame ich asi 15 min. odpočinúť.

Pečieme 15 - 18 min. vo vyhriatej rúre na 220°C. Podávame horúce.