Opité prsia utopené v smotanovo - syrovej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g kuracích pŕs, korenie, drvený cesnak, soľ, olivový olej, pár plátkov masla (nemusí byť), 1,5 dcl vína, max. 1 dcl mlieka, trochu mladej cibuľky ( v zime môže byť trochu póru, alebo červená cibuľka), 1 smotana, syr gouda podľa chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Prikladám obrázkový postup. :)

Ozdobenie podľa nálady a vkusu... :)

Pripravíme si kuracie prsia, narežeme ich na tenké plátky, osolíme, okoreníme a ja som ich potrela aj drveným cesnakom. Medzi tým na panvici rozpálime olivový olej a pridala som aj dva tenké plátky kravského masla, ktoré dodá mäsku skvelú chuť a vložíme kuracie plátky.
Opečieme ich z oboch strán do zlatista.
Aby nám ešte mäsko nadobudlo jemnejšiu chuť, pridala som približne 1,5 dcl bieleho vínka a nechala som ho odpariť, kým mi pod mäsom nevznikla hustá šťava - zmes výpeku a vína. Aby sa mi po pridaní syru a smotany nezbehla omáčka, zvyknem mäso podliať asi tak 1 dcl mlieka, pričom dostaneme bledo žltú omáčku. Medzičasom som pokrájala na krúžky mladú cibuľku a pridám do panvice.
A už sú na rade len posledné dve zložky - syr a smotana. Keďže v chladničke som našla Goudu, ja som použila na nastrúhanie tú, ale môže to byť aj klasická eidamská tehla. Tu v Nemecku je Eidam drahší ako Gouda, takže ja väčšinou varím s ňou.
Keď sa nám syr poriadne roztečie, môže prísť na rad smotana. Ak by si to niekto chcel dopriať menej kalorické, tak je možné použiť light syr a jogurt, ale s jogurtom opatrne, najprv treba panvicu odstaviť z ohňa a až potom pomaly primiešať jogurt, aby sa nám nezrazil. Ja som si však dopriala trochu kalórií navyše a pridala som kyslú smotanu, poriadne zamiešala a nechala ešte raz zovrieť.