Pestové cestoviny s morčacími kockami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pre dvoch: 150 - 200 g morčacích pŕs, trochu oleja, soľ, korenie, pár koliesok cibuľky, cestoviny podľa chuti, olivy, paradajky Na pesto: Za hrsť bazalkových lístkov, malá hrsť orechov, pažítka, deci olivového oleja, 40g syru gouda

POSTUP PŘÍPRAVY

Keďže som dostala pekný črepník bazalky, rozhodla som sa urobiť si pesto. Keďže som nemala doma ani píniové oriešky a ani parmezán, tak som pekne improvizovala podľa seba, ale však poďme pekne postupne.
Nechala som zovrieť horúcu vodu a medzi tým som si pripravila panvicu, rozpálila na nej trocha oleja a pridala cca 150 g na kocky pokrájaných morčacích pŕs.
Mäsko som osolila a okorenila zmesou farebného korenia, len tak jemne a pridala som niekoľko koliesok čerstvej cibuľky. Medzičasom mi zovrela aj voda, do ktorej som naliala 200 g cestovín. No a keďže sa mi cestoviny varili a mäsko pieklo, pustila som sa do pesta a keďže som so surovinami improvizovala, nazvala som to pesto ala Efi. A ako na to: zoberieme si za hrsť listov čerstvej bazalky, za malú hrsť orechov, za pol hrsť čerstvej pažítky, asi tak pol deci olivového oleja a približne 40 g syru gouda. Všetko som zmixovala na hustu hmotu.

Potom už stačilo zmiešať cestoviny, morčacie mäsko, pesto a ako tuning pridať trochu kokteilových paradajok a olív a chutná večera bola na tanieri.

Aby nám to lepšie trávilo, ako súčasť večeri nemohol chýbať ani pohárik chladeného bieleho vínka. :)

Pesto - asi takto zeleno to vyzeralo, ale chuťovo to bolo fajn :)
Taaak a celé spolu :)