Vínové pagáčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: cca 50 dkg hladkej múky špecial, 50dkg masla (Palmarin, alebo čosi podobné), 14 veľkých lyžíc bieleho vína a soľ podľa chuti Na potretie: 1 žĺtko Na ozdobenie: semiačka, alebo syr, mak... každému podľa chuti :)

POSTUP PŘÍPRAVY

Ani jedna dobrá oslava sa nemôže zaobísť bez chutného jedla a dobrého alkoholu... hlavne dobre dozretého vína. Tak prečo to nespojiť všetko do jedného a nepochutiť si na neodolateľne dobrých vínových pagáčikoch?
V podstate je to veľmi jednoduché, potrebujeme cca 60 dkg hladkej múky špecial, 50dkg masla (Palmarin, alebo čosi podobné), 14 veľkých lyžíc bieleho vína a soľ podľa chuti. Celú zmes spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Zdá sa nám veľmi maslové a mäkké, preto ho treba na noc odložiť do chladničky a nechať stuhnúť. Na ďalší deň ho vyvalkáme na približne 1 až 1,5 cm hrúbku a vykrajujeme pagáčiky. Potrieme ich žĺtkom a ozdobíme podľa vlastného uváženia - mandle, orechy, slnečnicové semiačka, tekvicové semiačka, syr...