Špaldové gaštanové rohlíčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g špaldovej celozrnnej múky hladkej (alebo len hladká múka klasická), 130 g trstinového cukru, 250 g gaštanového pyré, 3 žĺtka, 190 g masla, štipka soli, poleva - cca 200 g čokolády na varenie + tuk

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept som našla na internetovej hrnčekovej kuchárke a musela som hneď vyskúšať, akurát som zmenila múku a cukor.

Múku, cukor, soľ, žĺtka, maslo a pyré zmiešame.
Necháme hodinku odležať.
Potom vezmeme kúsok cesta a vtlačíme ho do formičky vystlanej fóliou.
Pomocou fólie rohlíček vyklopíme a dáme...
...na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečieme na 180° celzia cca 6 - 8 minút.
Vychladnuté rohlíčky namáčame do hustej čokoládovej polevy, necháme stuhnúť, potom uložíme do chladu. Z tejto dávky mi ich vyšlo 64 ks.
♥♥♥