V-y-n-i-k-a-j-ú-c-e pizzovníky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 1kg hladkej múky špeciál, 6 dcl mlieka, 1 kocka droždia, 2 PL kryšt. cukru,1,5 dcl oleja, 2 kávové lyžičky soli ***** Plnka: 250 gramov masla Rama, 4 lyžičky grilovacieho korenia, 10 strúčikov cesnaku, 4 lyžičky pizza korenia (alebo oregano) **** okrem toho kečup, 35 dkg salámy (dietnej), 20-30 dkg syru ementál

POSTUP PŘÍPRAVY

Dievčence, tieto pizzovníčky sú naozaj, ale NAOZAJ výýýýýborné, oveľa lepšie ako obyčajné pagáče, proste sa vynímajú nad všetkými druhmi slaného pečiva, takže určite neváhajte, či ich upiecť ale šup sa hneď do práce:)

Tak po prvé, asi z 3 dcl (polovice) vlažného mlieka, cukru a droždia si dáme "vyskočiť" kvások.
Medzitým môžme trebárs načistiť cesnak.
Z múky, soli, oleja, kvásku a zvyšného mlieka vypracujeme cesto, dáme ho nakysnúť.
Teraz si môžme pripraviť plnku - Ramu, grilovacie a pizza korenie dáme do misky...
.. pridáme roztlačený cesnak...
.. a poriadne premiešame.
Nakysnuté cesto rozdelíme na štyri časti. (rovnako aj plnku, syr a salámu)
Jednu časť cesta dáme na dosku a ide sa na to:)
Vyvaľkáme cesto hrubé asi 0,5 cm.
Natrieme ho jednou štvrtinou plnky..
Poukladáme jednu štvrtinu salámy a natrieme kečup podľa chuti.
Nakoniec posypeme jednou štvrtinou nastrúhaného syru.
Plát stočíme ako roládu a krájame trojuholníčky, s asi 5 cm stranou.
Poukladáme na plech.
A potrieme ich rozšľahaným vajíčkom. (Túto prácu môžete dať robiť aj chlapovi, nedá sa tam nič pokaziť a aspoň bude chvíľu pokoj:) Môže tiež sledovať, ako pizzovníky na plechu 20 minút kysnú:))
Potom ich šupneme do rúry. Pečieme na 200 stupňov až do upečenia. A trošičku sa možno "povykacujú", ale také sú predsa najlepšie:)
Dobrú chuť!!