Panenka na bielom víne a chlebové knedlíky :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Panenka: množstvo mäsa podľa potreby, asi +-10 šampiňony, 1 cibuľa, 2 str.cesnaku, 150 ml bieleho vína, horčica, maslo, soľ, petrž.vňať, korenie podľa chuti...................Chlebové knedlíky: 1/2 chleba, 1 vajce, mlieko podľa potreby, soľ, 1 cibuľa, petrž.vňať, mleté č.korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Pridávam recept, taký trošku iný a netradičný ale dúfam,že nejakého záujemcu si receptík nájde.

Panenku umyjeme,vysušíme,odblaníme,pokrájame na potrebnú veľkosť.Posolíme,pokoreníme a na masti,masle alebo oleji opečieme z obidvoch strán.Mäso vyberieme a vo výpeku podusíme cibuľu a šampiňóny.Mäso vrátime späť,zalejeme vínom a dusíme,lepšie povedane čakáme,pokiaľ sa nám zredukuje víno.Potom pridáme horčicu,maslo,cesnak,petž.vňať a korenie podľa chuti.

Recept podľa: http://www.noreciperequired.com/recipe/pork-medallions-white-wine-sauce

Chleba nakrájame na kocky,zalejeme mliekom a necháme odpočívať.Medzitím si orestujeme cibuľu.Pridáme ju k chlebu,dáme vajíčko,petržlen,osolíme a okoreníme.Všetko spolu rukami poriadne vymiešame.Podľa potreby pridáme hrubú múku.Mokrými rukami vyformujeme gule,veľkosť skoro ako tenisové loptičky.Ja som ich nechala asi 2 hod. v chladničke odpočivať.Potom knedlíky povaríme v osolenej vode 8 - 10 min. - záleží od veľkosti knedlíka. Po uvarení potrieme maslo.Sú výborné a vôbec sa nerozpadajú.

Recept je podľa: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=570

Prajem dobrú chuť :-)