Prababickina sup sup rychla cokoladova salamka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4ks oplatky (v 1 baleni je ich 8ks, tak este vam 4ks ostanu na dalsiu davku), 1 cela CERA, 2 cele vajcia, 2 PL praskoveho cukru, 2 hrste hrozienok, 2 hrste orechov nahrubo (a mozete pridat pokrajane salonky pre taku fajnu salonkovu chut), 1 cokolada na varenie - staci ta mensia (alebo ak mate velkonocnych zajacov popripade mikulasov, tak 2 - 3 postaci)

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Do velkej misy si nalamte oplatky a cokoladu na mensie kusky, pridajte hrozienka a orechy, popripade nakrajane salonky.
2. Nad parou (teda do hrnca vodu nechat zovriet a nad ten hrniec dat dalsi prazdny hrniec) si rozpustime CERU, ked je rozpustena uplne - vyzera ako olej, tak do nej dame praskovy cukor lyzicu po lyzici, dobre rozmiesame. Ked je cukor rozpusteny, klepneme si tam 2 vajcia a rozmiesame. Takto potom celu tuto zmes miesame nad parou asi 15 minut - zhustne.
3. Ked je zmes hotova, tak ju celu vylejeme do misky s oplatkami, cokoladou ... a cele to poriadne premiesame.
4. Formu na srnci chrbat vystelieme priesvitnou potravinarskou foliou, popripade tenkym alobalom a sem nalozime nasu zmes. Nebojte sa, vyzera to, ze sa to tam cele nezmesti, ale treba to robit lyzicou a riadne popritlacat kazdy raz, ono sa to tam pekne zmesti a plus neostanu vam prazne miesta, ked vam salamka stuhne.
5. Dame do chladnicky stuhnut na par hodin. Potom uz len vyberieme celu salamku z formy, dame na dosku a krajame. Mnam :-)

Ospravedlnujem sa, ak tu uz nieco podobne je uverejnene. Ja mam recept z prababickinej kucharky - zosit s receptami, ktore si ona pisala. Ale toto je nasa oblubena salamka, robime ju kazdu nedelu.