Letná melodia



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Táto torta je fantastická,je to torta z kalendára Dr.Oetkera.Na korpus:100g zmäknutého masla,30gpráškového cukru,1 bal.vanilkového cukru,1 bal.škoricového cukru,štipka soli,4 žltky,4 bielky,90g práškového cukru,100g mletého maku,70g hladkej múky. Na krém: 50ml vody,1 pol.lyžica citronovej šťavy,1bal.želatíny Dr.Oetker,500ml kyslej smotany,1 balík vanilkového cukru,4 poliev.lyžice práškov.cukru,250ml smotany na šľahanie,ovocie.Na zdobenie:ovocie,1 balík tortové želé.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak podme spolu na to......

maslo,30g práš.cukru,vanil.cukor,škoric.cukor,štipka soli-toto vymiešame do peny a postupne pridáme žltky
bielky,90g práškového cukru vyšľaháme do tuha a vmiešame do žltkovej peny
zmiešame mak s múkou a pridáme do cesta
cesto nalejeme do vymastenej formy a dáme piecť na 180 stupnov cca 40 min.teplov.rúra 160 stupnov.Korpu nechajte vo forme.
pripravíme si ovocie,ja som použila jahody a mandarinky,zvyknem aj kiwi,v origináli sú maliny,nechajte si ich odkvapkať,šťavu si nechajte na želatína na vrch torty
vodu zmiešajte s citronovou šťavou a do nej namočte želatínu.Po napučaní ju rozpuste vo vodnom kúpeli,rozpustite ju až vtedy,ked už máte pripravenú a zmiešanú smotanovú hmotu.Kyslú smotanu,práškový cukor dobre premiešajte,pridajte ušľahanú šľahačku,ovocie a rozpustenú želatínu.Natrieme na vychladnutý korpus.
Na vrch poukladáme odkvapkané ovocie.
želatínu,alebo teda tortové želé si pripravíme podľa návodu vzadu na obale,použite šťavu z ovocia,...........ked to máte hotové a trošku vychladnuté po lyžiciach nalievajte na vrch torty
zaliate želatínou a šup do chladničky,ja ju robím večer a na druhý den zložím boky tort.formy dole ...
hotovo....je osviežujúci,šťavnatý a vynikajúci...určite si ho zamilujete,tak dobrú chuť...A ešte ospravedlnujem sa za nekvalitné fotky,ja už raz neviem čo je zase tomu fotoaparátu,stále má dáky problém!