Rizoto z pečenej tekvice



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

polovica tekvice hokaido, 2 cibule, pár strúčikov cesnaku,olivový olej, soľ, mčk, ryža

POSTUP PŘÍPRAVY

Tekvicu umyjeme nakrájame na kocky dáme do pekáča s nahrubo nakrájanou cibuľou a strúčikmi cesnaku v šupke...pridáme olivový olej, soľ prípadne vegetu...mleté čierne korenie...premiešame a dáme piecť na 180 - 200 stupňov približne na 20 minút....
Do hrnca si dáme zovrieť slanú vodu do nej vsypeme ryžu ja som nepreplachovala aby bolo rizoto krémovitešie...dala som pollitrový hrnček ryže do vriacej vody...varíme 15 min....vyvaríme ryžu ako by sme varili cestoviny....po 15 min ryžu zlejeme...nepreplachujeme...dáme spať do hrnca, pridáme pečenú tekvicu...dosolíme dokoreníme pridáme plátok masla a strúhaný parmezán podľa chuti...zamiešame necháme chvilinku rizoto aby sa skamarátilo a papáme posypané parmezánom...dobrú chuť...