Medové kolieska

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g kryštálového cukru,
100 g stuženého tuku,
2 lyžice medu,
2 vajcia,
1 lyžička sódy bikarbóny,
450 g hladkej múky,
čokoládová poleva,


Krém:
400 ml mliek,a
2 lyžice hrubej múky (ja dávam 3 lyžice,),
1 vanilinový cukor,
50 g stuženého tuku,
1-2 lyžice cukru,

POSTUP PŘÍPRAVY

Zmäknutý tuk, cukor, tekutý med a vajíčka dobre rozmiešame, pridáme sódu bikarbónu a všetko spolu za stáleho miešania povaríme asi 5 minút.
Do vychladnutej zmesi postupne vmiešame múku. ( cesto je pomerne riedke a aby sa dalo s cestom pracovať je potrebné doň podľa potreby zapracovať múku). Cesto dobre vypracujeme, rozvaľkáme, povykrajujeme malé kolieska a upečieme ich.
V mlieku rozmiešame múku, pridáme vanilinový cukor a uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej kaše zapracujeme tuk vymiešaný c cukrom. Kolieska natierame krémom a po dve zlepujeme. Polejeme ich čokoládovou polevou a ľubovolne ozdobíme.

Dobrú chuť !!!