Marinované kura



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuriatko, 3 veľké cibule, 3 strúčiky cesnaku, 6 veľkých lyžíc kečupu jemného, 6 veľkých lyžíc plnotučnej horčice, 1 veľké lyžice worchestrovej omáčky, mčk, 1 lyžička zázvoru alebo čerstvo nástrúhaný zázvor cca 1,5x1,5 cm, olej, 60 g masla

POSTUP PŘÍPRAVY

Receptík som našla na českom webe, pomer surovín som si upravila sama.

Ja som robila len dve stehienka. Stehienka si umyjeme, osušíme a osolíme z každej strany.
Do misy si dáme kečup a horčicu. Vždy rovnaký pomer.
Pridáme cesnak, zázvor, worchestrovú omáčku a mčk. Dobre premiešame.
Vzniknutou masou dobre natrieme kura, z každej strany, zvyšok vylejeme do pekáča,
Mäsko obložíme cibuľou a plátkami masla. Pečieme cca 1 hodinu (podľa rúry) za obččasného podlievania. Podávame s chlebíkom. Ten sosík je úplne úžasný.