Slaný tekvicový koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 strúčiky cesnaku, 2 malé cibule alebo 1 veľká, 500 g tekvice Hokkaido, šalvia, 150 g šampiónov, 0,8 dcl oleja, soľ, mčk, 2 vajcia, 100 g múky, 100g eidamu, 2 lyžice šľahačkovej smotany - nie je však nevyhnutná
POSTUP PŘÍPRAVY
Spojením 2 receptov vznikol tento chutný slaný koláčik.
 |
Tekvicu si očistíme a pokrájame na drobné kocky, cibuľu a cesnak si nakrájame na drobno, rovnako si očistíme a nakrájame na plátky šampióny. |
 |
Na troche oleja (cca 2 lyžice) speníme cibuľu. |
 |
Potom pridáme cesnak. |
 |
Pridáme tekvicu. Osolíme, okoreníme a pridáme šalviu. |
 |
Keď je tekvička polomäkká, prídáme šampióny, podlejeme trochou vody a chvílu podusíme, len tak aby nám šampióny trochu zmäkli. Celú zmes necháme vychladnúť.
Ďalej som pozabudla fotiť, takže ideme bez obrázkov.
Jenskú misu si vymažeme trochou oleja. Do hlbšej misy si dáme vychladnutú zmes, pridáme zostatkový olej, postrúhaný syr, vajcia a múku. Zmes ešte podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme solčanku.
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 min. do zlatova. |