Musaka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 ks baklažánu, 600 g mleté mäso,4 väčšiie zemiaky , 1 cibuľa, korenie-čierne korenie, 3 bobkové listy, kečup ( paradajková omáčka ), petržlenová vňať ( sušená ) soľ OMAČKA: 1 šľahačka na varenie, smotana, 1 vajíčko, syr, olej, muškátový orech

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu speníme na olivovom oleji, pridáme mleté mäso, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie, soľ, bobkové listy a kečup. Premiešame a dusíme asi 10min. Baklažán nakrájame na hrubšie plátky, osolíme aby pustili šťavu, necháme odležať , a potom ich posypeme štipkou čierneho korenia. Pripravíme si panvicu, na ktorej na sucho opražime všetok baklažán z oboch strán. Na pekáč poukladáme vrstvu baklažánu, na to vrstvu mäsa, zemiaky . Vrstvy zopakujeme a na záver dáme ako poslednú vrstvu baklažán posypaný syrom. \r\nPotom si pripavíme omáčku. V hrnci dáme zohriať olej a postupne do neho pridáme šľahačku na varenie , miešame dokiaľ nezhustne. Potom pridáme polovicu smotany, vajíčko, soľ, nastrúhany muškátový orech a nastrúhany syr. Túto zmes vylejeme na zemiaky a dáme piecť na 30 min.
Dobrú chuť.

Nakrájame si zemiaky na hrubšie plátky, ktoré dáme potom variť.
Pripravíme si plátky baklažánu, ktoré sme okorenili čiernym korením a potupne dali opražiť na panvici z oboch strán.
Pripravili sme si zmes z mletého mäsa, kečupu, cesnaku, čierneho korenia, soli a bobkového listu.
Všetky prísady si dávame postupne do zapekacej misy. Baklažán, zemiaky a mäsová zmes ...
Pripravíme si bielu polevu zloženú z oleja, šľahačky na varenie, smotany, nastrúhaneho syru a štipkou muškátového orecha.
Polevu vylejeme na hotový korpus a dáme ho hneď zapiecť.
A môžme konzumovať s bielym vínkom. Dobrú chuť.