
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
5 vajec, 200g kryštálového cukru, 1 dcl vody, 1 dcl oleja, 350 g polohrubej múky, 1 ks kypriaceho prášku, 1 ks vanilínového cukru*******Roláda: 4 vajcia, 180g kryštálového cukru, 200 g polohrubej múky, 1⁄2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva*******Okrem toho: 50g kryštálového cukru, 50 ml jahodového sirupu, 50ml vody - urobíme si rozvar......400g jahodového džemu, čokoládová poleva..******Krém: 250g jemného tvarohu, 250ml smotany na šľahanie, 300g bieleho jogurtu, 7 PL práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 300ml mlieka, 1 vanilkový puding, 1 želatínový stužovač /alebo 2 ČL želatíny/
POSTUP PŘÍPRAVY
5 vajec vyšľaháme s 200g kryštálového cukru a vanilínovým cukrom do peny, primiešame olej, vodu a 350g polohrubej múky s kypriacim práškom. Pečieme na plechu vystlanom papierom a necháme vychladnúť, potom natrieme 2/3 lekváru, naukladáme nakrájané roládky /nemusia byť nahusto vedľa seba/, ktoré polejeme vychladnutým rozvarom*******Roládka: Zo 4 vajec, 180 g kryš. cukru, 200g polohrubej múky a 1/2 bal. kypriac. práš. upečieme piškótu, ktorú za horúca stočíme do rolády, po vychladnutí natrieme asi 100g lekváru a znova zatočíme, nakrájame na cca 1 cm kúsky.*******Krém: z 300ml mlieka, vanilínového cukru a puding. prášku uvaríme hustý puding, po miernom vychladnutí vyšľaháme s tvarohom, práškovým cukrom, jogurtom, stužovačom /ktorý pripravíme podľa návodu alebo si ho nahradíme napučanou želatínou/ a nakoniec zľahka vmiešame tuhú šľahačku. Nalejeme na pripravené roládky ...Po stuhnutí pofŕkame čokoládou.