◄ Domáci orechový likér ►



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 20 zelených nezrelých vlašských orechov *1 liter vodky * 3 klinčeky * kúsok celej škorice * 500 g cukru * 250 ml vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Z natrhaných zelených orechov (musia sa dať ľahko prepichnúť) na Jána (24.6.) sa pripravuje orechovica, ktorá prečisťuje žalúdok, pečeň a krv, odstraňuje slabosť žalúdka a hnilobné procesy v črevách. Okrem toho je vynikajúcim prostriedkom proti hustnutiu krvi.
20 zelených orechov rozštvrtíme, naplníme nimi sklenenú fľašu so širokým hrdlom a zalejeme litrom alkoholu, tak aby bol alkohol nad orechami. Pridáme klinčeky a škoricu. Uzavretú fľašu postavíme na 4 týždne na slnko, alebo teplé miesto. Následne uvaríme sirup z cukru a vody (15 minút). Vychladený sirup pridáme do scedenej orechovice a môžeme nafľaškovať. Necháme odpočívať na chladnom mieste.

1.
2.
3.
4.