***JABĹČKOVÝ KOLÁČ NAOPAK***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Hoci je tu jablkových koláčikov neúrekom... na vaše želanie pridávam ten náš z radu obľúbených, ľahkých a osviežujúcich koláčov... Tento rok bola jablková úroda bohatá, preto ich môžeme užívať v rôznych receptoch takmer každý deň...

POSTUP PŘÍPRAVY

4 vajcia(žĺtky), 20dg práškového cukru, 1dl oleja, 1dl vody, 20dg polohrubej múky, 1prášok do pečiva, a nakoniec sneh zo 4 bielkov
10 veľkých jabĺk..

Plnka:
1/2l mlieka, 2x zlatý klas, 20dg kryštálového cukru, 1 vanilka, 1 maslo-25dg

Koláč robíme opačne ako bežne, preto sa aj volá naopak alebo obrátený... Na plech dáme alobal ten posypeme strúhankou. Na strúhanku dáme nastrúhané jablká(nedusíme), jablká môžu byť aj nakrájané na tenké pláty-krížalky.. komu ako chutí..Pocukrujeme krýštálovým cukrom... Na jabĺčka vylejeme cesto: žĺtky zmiešame s cukrom dopenista, pridáme, olej, vodu, múku, 1PDP a sneh z bielkov-klasická piškóta.. Dáme piecť na 170 stupňov do rúry.. o tom či už je upečené sa presvedčíme, keď doň picheme špajdlu... ak sa cesto na špajdlu nelepí, tak koláč je upečený... Upečený koláč vytiahneme z rúry a necháme vychladnúť.... vychladnutý vyklopíme na pracovnej doske a teraz je cesto naspodua jablká navrchu... na jablká natrieme plnku. Z mlieka, klasov a cukru uvaríme hustý puding a do vychladnutej kaše primiešame zmäknuté maslo. rozmichujeme, prípadné pudingové hrudky nám rozmixuje ponorný mixér. na plnku dáme postrúhanú čokoládu alebo posypeme grankom.