punčová torta tatinovi k 60-ke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Poprepletala som nikolko receptov dokopy, Potrebujeme 3 korpusy na jeden korpus išlo 5 vejec, 5PL polohrubej múky, 5PL kryštálového cukru, 1/2 bal.prášku do pečiva Sirup: 500ml malinový sirup, 200ml umu Ríbezľový džem a malinový lekvár Poleva: 300 g cukru a prevarený ostatkový sirup

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus Vyšľaháme bielka na sneh odložíme nabok, Vo väčšej miske vyšľaháme cukor s žĺtkami do bielej peny, potom pridávame po lyžičkách múku a sneh z bielkov zlahka vareškou. Vlejeme do tortovej formy priemer 26cm, Pečieme pri 180 stupňoch 25 min, 2 korpusy su bez farby do tretieho pridáme trolilinku červenej gelovej farby.
Keď nám korpusy dobre vychladnú polejeme každý zvlášť sirupom do ružového korpusu urobime dierky špáradlom by sa to dobre napilo
Sirup: zmiešame malinový sirup s umom
Spodný plát som natrela rýbezlovým džemom na to položila ružový korpus, ten potrela na vrchu malinovým lekvárom a priložila vrchný korpus
Celé potrela polevou z práškového cukru ku ktoremu som prilievala po troškách prevarený sirup vznikne vláčna masa ktorou som potrela najskor vrch a potom boky