Jablkový s drobenkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: °°°150ml vody°°°1 vajce°°°80g margarínu°°°1/2 ČL soli°°°1 vanilkový cukor°°°80g kryštálového cukru°°°500g hladkej múky°°°1 kocka droždia. PLNKA:°°°500g strúhaných jabĺk°°°100g mletých orechov°°°100g strúhanky°°°100g kryštálového cukru°°°1-2 škoricový cukor°°°. Do plnky si dajte z akéhokoľvek cukru koľko chcete. DROBENKA: °°°100g hladkej múky°°°50g margarínu°°°1 škoricový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Zdroj: varecha.sk, R.Foldes

Cesto si spracujeme klasickým spôsobom alebo v hore uvedenom poradí dáme do pekárne. Vzniklo krásne nadýchané cesto.
Plnku si pripravíme klasickým spôsobom zmiešaním kryštálového, škoricového cukru, orechov a strúhanky.
... krásne, vláčne cesto ....
Cesto rozvaľkáme tak, aby bol okraj hrubší a aby plnka nevytiekla /inak cesto bolo hrubšie, tak nabudúce urobím na dva plechy a jeden makový alebo tvarohový, bez drobenky/.
Okraje cesta potrieme vajíčkom, uložíme vyšťavenú a ochutenú plnku a zarovnáme.
Posypeme drobenkou a necháme 15 minút kysnúť.
Pečieme 25 minút na 200°C. Necháme vychladnúť a krájame.