Krtkova torta II.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 100 ml oleja * 100 g práškového cukru * 2 vajcia * 1 PL rumu * 180 g polohrubej múky * 2 PL kakaa * prášok do pečiva * 125 ml mlieka _____ Plnka: 3 banány * smotana na šľahanie * stužovač šľahačky * 250 g jemného tvarohu * vanilkový puding * 4 PL kryštálového cukru * 0,5 l mlieka * vanilkový cukor * čokoládové hobliny

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto sa dalo lepšie mrviť, ale plnka mi veľmi nestuhla a pri krájaní padala :(( ale chuťovo dobrá ... ale prikláňam sa viac za tú prvú krtkovú :))

žĺtka, olej, cukor vymiešame do penista... pridáme lyžicu rumu a premiešame
múku, pdp a kakao premiešame a striedavo s mliekom pridáme k žltkovej zmesi
opatrne vmiešame sneh... cesto vylejeme do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie
šľahačku so stužovačom vyšľaháme do tuha
uvaríme puding v mlieku +4PL cukru (ja som nemala vanilkový, ale smotanovo-vanilkový)
k šľahačke primiešame tvaroh a vychladnutý puding, a taktiež čokoládové hobliny
stred vydlabeme ako je na fotke, a pomrvíme
do vydlabaného stredu vložíme po dĺžke rozkrojené banány,
navrstvíme plnku do kopčeka
a posypeme pomrveným cestom, dáme zachladiť do chladničky