Plnené pizza štangle s cesnakovým dresingom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Množstvo surovín je cca na 3-4 porcie. Cesto: 400 g hladká múka, 4 PL olivový olej, 1 ČL soľ, 1/2 ČL cukor, 30 g droždie, vlažná voda, oregáno Náplň: šunka, syr, saláma, šampiňóny, olivy (podľa chuti) Cesnakový dresing: 2 ks biely jogurt alebo kyslá smotana, 5 strúčikov cesnaku, mleté čierne korenie, soľ Na potretie: 0,1 l olivový olej, 2 strúčiky cesnaku

POSTUP PŘÍPRAVY

Pripravíme si kvások - rozdrobíme droždie, pridáme cukor a vlažnú vodu. Necháme vzísť v teple.
Pridáme olej, múku, soľ, oregáno a vlažnú vodu pridávame podľa hustoty cesta. Spracujeme rukami, miesime asi 10 minút. Vytvarujeme do bochníka, prikryjeme utierkou a dáme vykysnúť na teplé miesto.

Cesto by sa nemalo lepiť, malo by byť vláčne. Z cesta vytvarujeme podlhovasté štangle, roztlačíme tak, aby sa dali plniť a naplníme čím len chceme :) Následne treba štangle dobre zavrieť, aby nevytiekol syr. Štangle poukladáme na plech (na papier samozrejme) a potrieme olivovým olejom, v ktorom sme roztlačili cesnak. Pečieme pri najvyššej možnej teplote (250 °C) zhruba tých 15 minút.

Podávame s cesnakovým dresingom, ktorý si pripravíme s bieleho jogurtu alebo kyslej smotany, pridáme pretlačený cesnak, dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Hotovo :))) Prajem dobrú chuť!!!