*♥*Kuracie stehná po turecky, s baklažánom*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vykostené kuracie stehná, 1 cibuľa, zopár strúčikov cesnaku, maslo, syr gorgonzola či niva, šampiňóny, pór, baklažán, cherry paradajky, rímska rasca, soľ, mčk, drvené chilli, mletý koriander, hladká múka, mletá paprika, domáca klobása, biely jogurt al. kyslá smotana (3 PL)

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie stehná odkožíme, vykostíme, nasolíme a okoreníme mčk. Necháme postáť v chlade cca 1 hodinu.


Baklažán opláchneme, pokrájame na kolieska a nasolíme z obidvoch strán, necháme vypotiť 20 minút. Potom kuchynským krepom alebo servítkou odsajeme šťavu a kolieska obalíme v zmesi hladkej múky, mletej papriky, mčk .


Pekáč vymastíme maslom, rozhodíme pár plátkov údenej prerastenej slaninky, roztrúsime nahrubo pokrájanú cibuľu a na ňu poukladáme kuracie mäso pekne tesne vedľa seba.
Pokrájame šampiňóny na plátky, pór a klobásu na kolieska. Na mäso nakladieme šampiňóny, potom kolieska póru a posypeme trochou koriandru, rímskou rascou a nakoniec rozložíme kolieska klobásy. Pekáč prikryjeme alobalom a dáme do rúry vyhriatej na 210°C.

Kým sa pečie mäsko, v panvici opečieme baklažánové kolieska a nahrubo postrúhame syr.
15 minút pred dokončením mäska naň poukladáme kúsky rajčiniek a baklažánové kolieska tak, aby sa trocha prekrývali, posypeme pokrájaným cesnakom a posypeme syrom. V troche vývaru alebo vody rozmiešame 3 PL smotany alebo bieleho jogurtu a vylejeme na baklažány. Zapečieme 15 minút odkryté.

malo by sa podávať s hranolkami, ale tie u nás moc nejdú. Má sa posypať zeleným koriandrom, ale nemala som :-( Aj tak to bola dobrota!