Drožďová pomazánka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

droždie, maslo, vajíčka, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Keď si niekde prečítam recept na drožďovú pomazánku, vždy sa tam do rozpusteného droždia vmiešajú surové vajíčka a nechajú sa zhustnúť. Ja mám pre vás trošku iný recept :)

Vopred si uvarím vajíčka na tvrdo, ošúpem a nadrobnúčko ich nasekám (môj systém je nasekať ich na plytkom tanieri, jednak sa pre mierne vyvýšený okraj neroztrúsia a ľahko sa z taniera zhrnú do rajničky). Potom rozpustím v primeranom množstve masla droždie a za stáleho miešania ho necham zhustnúť (ono najprv v tom masle zredne, ale po chvíli začne hustnút, a ta hustota je potrebná, aby pomazánka z chlebíka nestekala) ... a za stáleho miešania preto, lebo ked sa už to droždie pripečie, tak to chuťovo nie je ono :)). Potom do rajničky vsypem nasekané vajíčka a osolím podľa chuti. Konzumovať odporúčam teple natreté na chlebík. Chutí naozaj inak a moje deti tú inú "mozočkovú" pomazánku vôbec nechcú...

Množstvo surovín je podľa toho, koľko pomazánky chcete pripraviť, ja pre 3-4 osoby, ktoré si budú na pomazánke pochutnávať, používam tak 3-4 kocky droždia (ešte lepšie je použiť droždie vážené, pretože to ma omnoho lepšiu chuť, ale už ho bežne nedostať, u nás iba v Metre a to je troška od ruky), primerane k tomu masla a asi 4-5 vajíčok.

Verím, že aj vám zachutí :)))