Slaninový chlieb s cibuľou ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

650 g hladkej chlebovej múky * 100 g prerastenej slaniny * 1 cibuľu * 1 PL oleja * 7 g sušeného droždia * 350 - 400 ml vody * soľ *

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetko som robila ručne. Kôrka je krásne chrumkavá a chlebík vonia po slaninke. :-) Inšpirácia z časopisu.

1. Slaninu nakrájame na kocky, cibuľu na menšie kúsky. Orestujeme v panvici na troche oleja. Odstavíme a necháme vychladnúť.
2. Ja som použila túto múku.
3. Do hlbšej misy dáme preosiatu múku zmiešanú so sušeným droždím, soľ a orestovanú cibuľu so slaninou. Po malých častiach prilievame vodu. Cesto miesime dovtedy, kým nie je hladké.
4. Z cesta vyformujeme okrúhly bochník, ktorý prikryjeme a na teplom mieste necháme vykysnúť.
5. Vykysnuté cesto dáme do formy, necháme dokysnúť.
6. Natrieme olejom a vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 * C upečieme. Každých 15 minút som kontrolovala.. Chlebík pekne popraskal , tak som mohla špáradlom vyskúšať či je v strede upečený. Piekol sa asi hodinku.
7. Po upečení necháme poriadne vychladnúť. Neviem aký bude zajtra, ale dnes je fantastický.