Palacinky s pažitkovou plnkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 500 ml mlieka - 200 g hladkej múky - 3 vajcia - soľ, vegeta, korenie podľa chuti - olej na upečenie palaciniek PLNKA: krabička taveného syra - 250 g mäkkého roztierateľného tvarohu - zväzok pažitky - korenie podľa chuti
POSTUP PŘÍPRAVY
Tip na výbornú večeru. Tá plnka je navyše skvelá aj ako nátierka na raňajkový chlebík.
 |
1. Najprv pripravíme klasické palacinkové cesto bez cukru - jemne vymiešame múku, vajíčka a mlieko do hladkej hmoty, ochutíme tak 1 KL vegety a necháme chvíľu postáť. Z tohto množstva mi vyjde cca 12 kusov. |
 |
2. Zatiaľ si pripravíme plnku - tvaroh vymiešame so syrom... |
 |
... potom umyjeme zväzok pažitky, osušíme servítkou a nastriháme do syrovo-tvarohovej hmoty - množstvo podľa chuti... |
 |
... a môžme ochutiť korením, ale väčšinou už netreba. |
 |
3. Upečieme palacinky na minime oleja. |
 |
4. Naplníme plnkou a podávame s nejakou zeleninkou, napríklad hlávkovým šalátom. Dobrú chuť! |