Jablčník s medom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4ks červené jablká, med, 3ks vajcia, 3PL polohrubej výberovej múky, 3PL kryštálový cukor, 1ks vanilínový cukor, 1ks prášok do pečiva, maslo, škorica, cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Z muky, cukru, vajíčok, vanilínového cukru a prášku do pečiva si vymiešame korpus, dáme ho na menší maslom a múkou potretý plech a pečieme 30min na 150st (el.truba). Zatial si 2ks jabĺk ošúpeme a nastruhame na hrubšom strúhadle, postrúhane jablká posypeme cukrom a škoricou, premiešame a odložíme zatial bokom. Zvyšné 2 jablká očistíme od jadierok a nakrájame na tenšie mesiačiky. Upečený korpus si oddelíme od plechu a položíme na pracovnú dosku. Korpus potrieme medom, poukladáme postrúhané jablká a na to jablká nakrájané na mesiačiky.
Do hrnca si dame roztopiť 2PL masla s 2PL medu a 3PL cukru a škoricou podla chuti. S Takto pripravenou, roztopenou zmesou polejeme jablká a necháme stvrdnúť a neskôr nakrájame.

Vďaka medu a nastrúhaným jablkám je tento koláčik šťavnatý.

Dobrú chuť :)

Hotový koláč na plechu :)