Plnené kuracie stehná

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie stehná podľa veľkosti rodiny a podľa hladu, staršie rohlíky alebo žemle, petržlenová vňať, vajce, cibuľa, trocha oleja, muškátový oriešok, soľ, čierne korenie, korenie na pečené kura /Kotányi/, príloha podľa vkusu :-)
POSTUP PŘÍPRAVY
Toto jedlo napriek svojej jednoduchosti mimoriadne chutné a väčšinou máme všetky prísady vždy poruke / alebo v mrazničke/ a vkusnou prílohou je vhodné aj na nedeľu alebo pre hostí! Plnku je možné pripraviť v predstihu a potom už len plniť a piecť. Naozaj odporúčam!
 |
Cibuľu nakrájame na kocky a asi po 2 minútach praženia na mále oleja pridáme na malé kúsky pokrájanú /samozrejme predtým opláchnutú / petržlenovú vňať. Trocha popražíme a odstavíme, necháme vychladnúť. |
 |
Rohlíky si namočíme do vody. Do misky pridáme cibuľovo-petržlenový základ, vajce, vyžmýkané rohlíky, trocha čerstvej petržlenovej vňate, osolíme, okoreníme a nastrúhame trocha muškátového orieška /opatrne!/. Všetko spolu premiešame a plnka je hotová. |
 |
Kožu na stehnách trocha uvoľníme prstami a malou lyžičkou plníme stehná až do prasknutia :-). Z 2 menších rohlíkov mi vyšla plnka do 5 celých stehien. |
 |
Dno plechu si vymažeme naozaj veľmi malým množstvom oleja. |
 |
Posypeme korením na pečené kura. |
 |
Naložíme stehná, potrieme veľmi malým množstvom oleja, iba aby sa korenie pekne pripieklo. |
 |
Okoreníme, prikryjeme alobalom alebo poklopom. Pečieme pri teplote 185 - 200 stupňov 45 - 50 minút. Aby bola kôrka pekne chrumkavá, pečieme stehná ďaľších 10 - 15 minút odokryté. Ak mäsko pustí viac šťavy, jednoducho ju zlejem a pečiem ďalej. Prosím, čas pečenia berte s rezervou, každá rúra pečie ináč! Keď bude jedlo hotové, voňavé a chrumkavé, želám Vám dobrú chuť!!!! |