Kuracie Chop - suey s bambusovými výhonkami (podľa mňa)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

okolo 500 g a viac kuracinky (mala som prsia), 1 cibuľa, pór, mrkva, bambusové výhonky, huby shitaki alebo judášovo ucho, 1 PL kukuričného škrobu, 2 PlL slnečnicového oleja na opraženie, 1/2 čl solčanky, 250 ml kuracieho vývaru (ak nemáte tak z kocky bujónu) 1 čl cukru, zázvor sušený, korenie na čínu (ale to nemusí byť) biele korenie mleté, sezamový olej (ak nemáte, kľudne olivový, slnečnicový)

POSTUP PŘÍPRAVY

Rozhodla som sa, kedže ja čínu milujem a hlavne toto Chop suey

suroviny, chýba mi tam škrob a cukor
Tu hned musím napísať, že huby, pol toho balenia si treba vopred cca hodinku namočiť do studenej vody, vyrezať tie hrubé časti a dať variť na asi pol hodinku.
Kuracie prsia pokrájať na plátky a ja som ich opakom noža "roztiahla" natenko.

V miske si zmiešame cukor so sójovou omáčkou a necháme mäsko marinovať, kým sa nám huby uvaria. Necháme potom odkvapkať, nálev si odložíme.
Rozohrejeme panvicu, dáme olej a na horúcom opečieme asi tak 3-5 minút mäsko
Opečené mäsko vyberieme a dáme opražiť zeleninu..cibuľu pokrájanú na mesiačiky , pór a mrkvu tak našikmo :)
Asi po 3 minútkach..ona musí byť zeleninka chrumkavá, pridáme bambusové výhonky
Uvarené a scedené huby
Vložíme späť mäsko aj s nálevom
Zmiešame škrob s vývarom a vlejeme do panvice..necháme povariť, až kým nám omáčka mierne nezhustne
Okoreníme bielym korením, solčankou, poprípade ešte sójovou omáčkou a môžme papkať
Servírujeme s ryžou.

Ešte chcem povedať, že skoro všetky suroviny som kupovala v Bio ptravinách.
A recept je časovo nenáročný, pokiaľ máme hríbiky predvarené, ide to ako po masle.

Dobrú chuť!!