Piškótová torta s penovou vložkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 10 vajec, 300g práškového cukru, 300g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 1 vanilkový cukor, kakao /podľa potreby - farba, chuť/, 1dcl olejaplnka: 2 ks masla /250g/ - ob.maslo, alebo palmarín, 5 žĺtkov, 100g práškového cukru, kakao /podľa potreby/penová vložka: 5 bielkov + jemný kryšt.cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto rozdelíme na dve časti, vylejeme do papierom vystlanej formy /okrúhlej, ale môže byť aj obdĺžnik/. Necháme vychladnúť.
Krém : krém uvariť nad parou a po vychladnutí pridať /zašľahať/maslo.
Penová vložka: Odvážime si bielka a raz toľko cukru /pr. bielka 120g, tak treba dať 240 cukru/ a šľahať nad parou /na jedno bielko asi 1-1,5min./ a sušiť asi 40-50min na 120°C/.
Ukladáme: piškóta /ja som ju potrela džemom, ale nemusíte/ - krém - penová vložka - krém - piškóta - krém. /Ja som na krém dala jedlú tortovú oplátku/
Ozdobiť ľubovoľne, ja som ozdobovala vyšľahaným bielkom s cukrom nad parou.
Želám Vám dobrú chuť.