Fazuľa Azuki na sladko-kyslo



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

fazuľa AZUKI, cibuľa, cesnak, červená paprika, kukurica, 1PL sojová omáčka, 2PL jablkový ocot, 1PL med, paradajkový pretlak, na zahustenie Solamyl, petržlenová vňať na dozdobenie, ryža

POSTUP PŘÍPRAVY

Fazuľu večer pred varením namočíme. V osolenej vode ju privedieme do varu a 10 min. varíme na prudkom ohni, vzniknutú penu odstránime, prikryjeme a dovaríme dalších 35 min. Na oleji speníme cibuľu a pretlačený cesnak, prídáme pokrájanú papriku (použila som kapiu), kukuricu (dala som z konzervy). Zmiešame s uvarenou fazuľou, dochutíme sójovou omáčkou, jablkovým octom, medom, pretlakom. Zmes podlejeme fazuľovým vývarom a zahustíme solamylom, necháme prejsť varom a odstavíme. Posypeme čerstvou petržlenovou vňaťkou. Ja som podávala s ryžou natural.