Ciambelle di San Martino - Donutky San Martino



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Uzasne donutky, najlepsie ake sme jedli!!! makucke, nadychane, nam chutia ovela viac ako akekolvek ine. Sice si vyzaduju trosku viac prace, ale naozaj stoja za to!! 500 g zemiakov 60 g cukru 50 g masla (alebo 50 g oleja) 1 štipka soli 1 balíček droždia 1 vajce 320 g múky 00 (tiež sa možno bude musieť dat niekoľko lyžíc viac, regulovat podla vlhkosti zo zemiakov)- no, za mna: dala som jej okolo 500g :D Nastrúhaná kôra z 1 citróna 1 vanilka na chuť 2 lyžice bieleho vína 1 l arašidového oleja na vyprážanie (vyprazala som na klasickom slnecnicovom) na obalenie kryštálový cukor (pridala som aj vanilkovy)

POSTUP PŘÍPRAVY

Príprava: Zemiaky uvaríme a roztlačíme vidličkou ešte teplé. Teraz pridať do tejto zmesi kvasnice, pridat zmaknute maslo (alebo olej). Akonáhle zmiešame tieto ingrediencie, pridáme múku, vajcia, citrónovú kôru, vanilku a cukor. Hniesť, pokým cesto netvorí loptu. Cesto ma byt mäkké, ale vlacne. Zakryt a nechat kysnúť aspoň hodinu. Potom cesto polozit na val, ci na pracovnú plochu a vykrajovat koliecka s otvorom. Zakryt utierkou a nechajte kysnúť ďalšiu hodinu. Vyprazat v horúcom oleji dozlatista. Nechajte odkvapkávať na papierovej utierke a potom obalit v cukrovej zmesi z oboch stran.

Cesto sa da vymiesat aj v domacej pekarnicke ,-)