Nórska torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 a pol balíček Marína keksov,12 dkg masla,trošku mletej škorici,pol balíčka mletých orieškov ( alebo môžme použiť mandle), 1 balíček citrónovej želatíny,3 dcl smotany na šľahanie,3 dcl pochúťkovej smotany,20 dkg nátierkového masla (bez chuti-smotanový),1 balíček vanilkovehého cukru,10 dkg práškového cukru. Na ozdobu môžte dať aj voľaké ovocie...

POSTUP PŘÍPRAVY

1 a pol balíčka Marína keksov rozdrvíme na úplne malé kúsky,pomiešame s maslom,s mletou škoricou a s mletými orieškami.A potom dáme do väčšej tortovej formy a rukou vyhladíme rovnomerne.Uvaríme jeden balíček citrónovej želatíny vo vode ( 2 a pol dcl ) a necháme vychladnúť.
Potom vymiešame 3 dcl smotanu na šlahanie,a vymiešame 3 dcl pochúťkovej smotany.
20 dkg nátierkového masla pol sáčok vanílkového cukru a 10 dkg práškového cukru a do toho pomaly zamiešame do tuha vymiešanú šľahačku,vychladenú citrónovu želatinu(len polovičku) a vylejeme do tortovej formy(na keksíky).
Na vrch môžme dať nakrájané ovocie a úplne na vrch vylejeme druhú polovičku citrónovej želatiny.
Dáme do chladničky.