TURULU-zelenina na plechu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kedze je dnes svetovy den vegetarianov ,tak som sa rozhodla urobit na obed jedlo, ktore casto robi moja svokra- turulu.Co je to za jedlo?Grecke, velmi jednoduche a skvelo chuti! Potrebujeme : 1 stredne velku cibulu nakrajanu bud na stvorceky alebo na platky ja som ju dnes krajala na platky. 2 vacsie cukety-zuccini Ak mame baklazan ,pridame 1nakrajany na vacsie kocky , ja som dnes nemala ,5 vacsich zemiakov, 2 vacsie zrele paradajky ,kt. nastruhame na hrubo 1 mensi por na kruzky , 2 mrkvicky na kruzky, 2-3 Papriky mozeme data aj zelene a aj cervene na pasiky, petrzlenova vnat –nasekana ,2 struciky cesnaku ,kt.nakrajame na pasiky, voda,olivovy olej,sol,vegeta,mlete cierne korenie,sladka mleta cervena paprika, oregano az prelozime zeleninu na plech.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na olivovom oleji si udusime cibulku ,pridame na kocky nakrajane cukety,baklazan,zemiaky,por, papriky,mrkvu na kruzky,vnat,cesnak a nastruhane paradajky
Dochutime , troska podlejeme vodou a premiesame ploskou drevenou varechou,
10 minut dusime dolejeme opat vodu do ¾ a zakryjeme pokrievkou
Dusime za obcasneho premiesania do zmaknutia.
Potom vyprazdnime obsah hrnca na plech polejeme este trochu olivovym olejom pridame trosku oregana a dopecieme 20-30 min vo vyhratej rure na 200 stupnov.
Idealne pre ludi co su momentalne na diete,pre ludi ktori zboznuju zeleninu.
Dobru chut!