
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Potrebujeme:\r\nTigrie krevety, guľatú ryžu 1,5 pohára, bujón, 3 paradajky, citrón, cesnak, soľ, masť, čierne korenie, maslo, zeleninu podľa chuti- kukurica, hrach, mrkva...bylinky-tymián
POSTUP PŘÍPRAVY
Do hrnca dáme lyžicu masti, roztopíme ju a vložíme tam umytú ryžu. Ryžu chvíľu popražíme a zalejeme vývarom. Prídáme pokrájane paradajky, soľ, pokrájaný citrón, zeleninu. Rizoto musí byť vláčne. Ak je suché prídáme ešte vodu. Varíme cca 30 minút. Po uvarení pridáme 2 lyžice masla a premiešame. Prídáme trošku citrónovej šťavy. \r\n Krevety si umyjeme. Používam olúpané a predvarené. Krevety v miske osolíme, pridáme korenie a cesnak,tymián a premiešame. Pripravíme si panvicu na kt. dáme maslo a ochutené krevety. Chvíľu popražíme. Na tanier dáme rizoto ozdobíme krevetami.
![]() |
Je to rýchle a pomerne jednoduché ľahké a zdravé jedlo. Mňam :-D |